Site Overlay
Asperges inmaken

Asperges inmaken

Asperges inmaken kun je met witte of groene asperges, hier zit ook eigenlijk bijna geen verschil tussen. Hoewel er natuurlijk wel een beetje verschil in de smaak is.

Voor het inmaken van de groene en ook de witte asperges heb je hoge weckpotjes nodig, de asperges moeten er dus goed in passen. Kleine weckpotten kan wel, maar dan moeten de asperges op maat worden gesneden.

De asperges worden in ons geval met water ingemaakt, je hebt dus niet veel meer dan de asperges, een weckpot, een wat water nodig.

Groene asperges Inmaken

Het recept voor het inmaken van de groene asperges is voldoende voor ruim 500 gram asperges.

Ingrediƫnten
500 Gram groene asperges
Water

Bereiding

  1. Was de asperges onder koud water uit de kraan goed af, schil ze met een dunschiller.
  2. Snij de asperges op maat, snij ze dus zo af zodat ze goed in het weckpotje passen.
  3. Bij ons zijn dat altijd 1,5 tot 2,5 centimeter die we eraf moeten snijden.
  4. Doe de asperges met het kontje naar beneden in de weckpotjes.
  5. Vul de weckpotjes tot de rand met water.
  6. Sluit de weckpotten met de passende inmaakring en de weckklemmen.
  7. Verwarm een grote pan met water, zet de potjes met de groene asperges erin in de pan.
  8. Laat de weckpotten gedurende 120 minuten op 100 graden koken, dit kun je ook in een inmaakketel doen.

Witte asperges Inmaken

Bij het inmaken van de witte asperges zit niet veel verschil, het is dus eigenlijk hetzelfde recept, alleen de asperges zijn anders.

Ingrediƫnten
500 Gram Witte asperges
Water

Bereiding

  1. Was ook de witte asperges goed onder koud water uit de kraan af, snij ook deze asperges wat korter zodat ze in de weckpot passen.
  2. Doe de witte asperges met het kontje naar beneden in de weckpotten.
  3. Vul de weckpotten met water tot aan de rand, en sluit de weckpotten goed af.
  4. Zet de weckpotten met de witte asperges en het water in een grote pan met water en laat het op 100 graden gedurende 120 minuten koken.
  5. Natuurlijk heb je hier ook de mogelijkheid om deze in een inmaakketel te koken.

Houdbaarheid ingemaakte groene en witte asperges

De ingemaakte witte en groene asperges kun je op een donkere plek, dus bijvoorbeeld in de voorraadkast, ruim 1 jaar bewaren.

Let wel erop dat de weckpotten met de asperges goed dicht zijn en natuurlijk geweckt moeten zijn.

Is de pot met de ingemaakte asperges al open, dan kun je deze ruim 1 week in de koelkast bewaren.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.