Site Overlay
Beef jerky maken

Beef jerky maken

Beef jerky maken kun je in de oven of in een voedseldroger. In ons geval maken we de beef jerky in de oven.

Wat is beef jerky? Beef jerky is een populaire Amerikaanse snack. Het komt uit het Amerikaanse verleden, waar de het voor de cowboys voedsel was wat op lange tochten lang goed bleef.

Het bestaat uit stukken rundvlees die in dunne reepjes gesneden, gerookt en gekruid worden.

De Amerikaanse snack staat bekend als een caloriearme snack. Het bevat heel erg weinig vet.

Beef jerkey bevat ook veel eiwitten bevat en is daardoor ook erg gezond.

Beef jerky bewaren

Als je beef jerky wil bewaren, dan kun je deze het beste vacumeren. In de gevacumeerde verpakking blijft het vlees namelijk droog en lang houdbaar.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om de het in een afgesloten bak of zak te bewaren. Bewaren het gedroogde vlees in ieder geval op een droge en donkere plek.

Is het vlees verpakt en ongeopend, dan kun je deze ruim 6 maanden bewaren. Is de verpakking van het gedroogde vlees al geopend, dan kun je met een houdbaarheid van maximaal 7 dagen rekenen.

Bewaar het bij voorkeur niet in de koelkast.

Beef jerky Invriezen

Het invriezen van het beef jerky is natuurlijk mogelijk, maar wij persoonlijk adviseren om dit niet te doen.

Door het invriezen kan er vochtigheid bij het vlees komen, hierdoor heb je dus grote kans op schimmel en bederven van het gedroogde vlees zodra je het weer uit de vriezer haalt.

Beef jerky maken

Dit recept is voldoende voor 500 gram Beef jerky.

Ingrediënten
500 gram biefstuk

Voor de marinade:
6 Eetlepels Worcestersaus
4 Eetlepels Sojasaus
2 tot 3 Eetlepels Honing
1 Theelepel Paprikapoeder
1 Theelepel Knoflookpoeder
1 Theelepel Uienpoeder
½ Theelepel Chilivlokken
Zout en peper

Bereiding

  1. Snij als eerste het vlees in dunne plakken met een dikte van 3 tot 4 millimeter.
  2. Pak een schotel en voeg alle ingrediënten voor de marinade, dus de worcestersaus, de sojasaus, de honing, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, het uienpoeder, de chilivlokken, en het zout en peper toe.
  3. Meng alles goed door elkaar totdat je een egale soort van saus, dus marinade hebt.
  4. Marineer het vlees met de marinade en laat het minimaal 3 uur in de koelkast intrekken.
  5. Verwarm de oven op 80 graden.
  6. Leg een stuk bakpapier op het rooster uit de oven.
  7. Dep het vlees met een stuk keukenpapier goed droog.
  8. Verdeel het vlees op het rooster.
  9. Schuif het rooster in de oven, en laat het vlees gedurende 3 tot 3,5 uur drogen totdat het een leerachtige consistentie heeft.
  10. Haal het gedroogde rundvlees uit de oven en laat het afkoelen.

Tips

Natuurlijk kun je de beef jerky ook in de voedseldroger bereiden, volg hiervoor dezelfde stappen. De voedseldroger moet op 60 graden voorverwarmd worden, het drogen van het vlees duurt hier 4 tot 5 uur.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.