Site Overlay
Gember konfijten

Gember konfijten

Gember konfijten is één van de meest geliefde gekonfijte vruchten, alhoewel natuurlijk gember geen vrucht is. Toch is dit ontzettend lekker om zo te eten, of om taart of dessert hiermee te decoreren.

Grotere supermarkten verkopen dit vaak, maar het geeft natuurlijk veel meer voldoening als je de gember helemaal zelf hebt gekonfijt.

Het lijkt gewoon alsof het dan nog lekkerder is, en dat de smaak nog sterker is, in vergelijking met de gekonfijte gember die je in de winkel koopt.

Nu weten dat sommige mensen zullen zeggen dat al die suiker niet gezond kan zijn, maar eigenlijk valt de hoeveelheid suiker beste wel mee, en je mag jezelf best wel eens belonen.

Gember konfijten

Gember konfijten, daarbij moet je natuurlijk eerst gember schillen. Dat doe je zo dun mogelijk. Daar waar mogelijk met een dunschiller.

De gemberwortel zal echter ook stukken hebben waar het niet mogelijk is om met een dunschiller te schillen.

Verder kun je de gember in reepjes snijden, in blokjes snijden, of in iedere andere vorm snijden om te konfijten.

Ingrediënten

500 Gram Gember
400 Gram Suiker
Water
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten of weckpotten

Bereiding

  1. De gember schillen en vieze stukken eraf snijden.
  2. In stukjes, reepjes, of blokjes snijden.
  3. zet de gember onder water in een pan, en breng dit aan de kook.
  4. Laat het 25 tot 30 minuten koken op een laag vuur.
  5. Daarna de gember afgieten, maar het vocht opvangen en dus niet weggooien.
  6. Doe 175 Milliliter kookvocht in een pan, en voeg de suiker toe.
  7. Roeren totdat de suiker helemaal opgelost is.
  8. De gember toevoegen en de deksel op de pan doen.
  9. Bij kamertemperatuur 24 uur laten staan.
  10. Opnieuw aan de kook brengen en 2 tot 5 minuten zachtjes laten koken.
  11. Pan van het vuur nemen, deksel erop doen.
  12. Nu kun je de jampotten of weckpotten steriliseren, zodat de potten nog warm zijn als ze gevuld worden.
  13. Vul de jampotten of weckpotten met de gember, met alleen aanhangend vocht.
  14. Deksel op de jampot of weckpot doen, en met de deksel naar beneden 5 minuten laten afkoelen.
  15. Daarna omdraaien en helemaal laten afkoelen.

Het beste bewaar je de gekonfijte gember in de koelkast.

Het blijft op deze manier een paar weken goed in een nog niet geopende pot, en 5 tot 7 dagen in een geopende pot.

Eventueel kun je de gember voordat je dit in jampotten of weckpotten doet, bestrooien met kristalsuiker. Voor een beetje extra smaak.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.