Site Overlay
Okra inmaken

Okra inmaken

Okra inmaken lijkt misschien een beetje raar, maar het is het toch een keer waard om het uit te proberen.

Okra is een eenjarige plant uit de Kaasjeskruidfamilie, de okra bladeren en vruchten worden als groenten voor veel verschillende gerechten gebruikt.

Je kunt de ingemaakte okra dus voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het kan soms wat slijmerig overkomen, maar je moet de groente maar eens proberen. De meesten vinden deze groente een heerlijke exotische afwisseling.

In het onderstaande recept maken we de okra vruchten in, maar de bladeren kun je ook op deze manier inmaken.

Okra inmaken

Het recept voor het inmaken van de okra bladeren is voldoende voor 2 potjes met een vermogen van 300 milliliter.

Ingrediënten

200 Gram Okra
250 Milliliter Ciderazijn
250 Milliliter Rijstwijnazijn
132 Gram Zeezout
35 Gram Suiker
125 Milliliter Bourbon
2 Eetlepel Gele mosterdzaden
1 Theelepel Korianderzaad
1/2 Theelepel Zwarte peperkorrels
1 Eetlepel Chilivlokken
4 Verse dille takjes
3 Knoflooktenen
Limoenrasp

Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten.

Bereiding

  1. Doe de azijnen samen met zout, suiker, en 240 milliliter water in een middelgrote pan, verwarm dit op middelhoog vuur.
  2. Roer het mengsel zolang om totdat het suiker en zout opgelost is.
  3. Voeg de bourbon, mosterd, korianderzaden, en de peperkorrels erbij.
  4. Laat dit gedurende 5 minuten koken.
  5. Was de okra onder koud water uit de kraan af.
  6. Maak de knoflookteentjes schoon, snij deze in dunne plakjes.
  7. Verdeel de okra, dille,knoflookplakjes en de limoenrasp over de twee weckpotjes met een vermogen van 300 milliliter inhoud.
  8. Giet het mengsel uit azijn, zout, en suiker bij de okra, dille,knoflook, en de limoenrasp.
  9. Sluit de potten goed af en laat deze goed afkoelen.
  10. Laat de potten twee dagen staan voordat je deze gaat eten.

Houdbaarheid ingemaakte okra

De ingemaakte orka is in de koelkast enkele maanden tot een half jaar weken houdbaar, hiervoor moeten de potten natuurlijk nog wel gesloten zijn.

Zijn de potten open, dan kun je op een houdbaarheid van 3 tot 5 dagen rekenen.

Deel ons op social media