Site Overlay
Pastinaak invriezen

Pastinaak invriezen

Pastinaak invriezen, een groente doe in het verleden in Nederland vaak gegeten werd als een soort aardappel, en de laatste tijd weer helemaal terug is van weggeweest.

Jaren werd pastinaak gezien als een vergeten groente, maar tegenwoordig vinden steeds meer Nederlanders de pastinaak tijdens het eten op tafel terug.

Dat is natuurlijk een goede zaak, maar vooral een lekkere zaak. Bovendien is dit een gezonde groente.

Pastinaak schoonmaken

Pastinaak schoonmaken lijkt grotendeels op het schoonmaken van wortels of winterpeen.

Snij het dunne worteltje eraf, zeg maar het uiteinde.
Dan dun schillen of de buitenste schil eraf raspen. Net als vaak bij wortels gedaan wordt.
Vervolgens de pastinaak in stukjes of blokjes snijden om te bakken of te koken.

Pastinaak invriezen

Bij Pastinaak invriezen moet de groente, nadat deze schoon gemaakt is, eerst kort gekookt worden. Dit blancheren duurt maar 2 tot 3 minuten.

Ingrediƫnten

Pastinaken

Bereiding

  1. Maak de pastinaak schoon. Dun schillen met een dunschiller en de groente in blokjes, plakjes, of reepjes snijden. Was dit nog een keer goed om eventueel zand eraf te spoelen.
  2. Doe de pastinaak in een pan en voeg water toe.
  3. Aan de kook brengen en gedurende 2 tot 3 minuten zachtjes koken.
  4. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
  5. Verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken en luchtdicht afsluiten.
  6. Vergeet niet om er een etiket op te plakken met naam en invriesdatum. Zo weet je wat er in de verpakking zit als je dit niet meer aan de buitenkant kunt zien, en tot wanneer het houdbaar is.
  7. In het invriesvak invriezen gedurende minimaal 24 uur.

Uit de vriezer halen

Pastinaak kun je het beste langzaam in de koelkast ontdooien.

Zo blijft de textuur en de smaak van de groente het beste bewaard.

Pastinaak bewaren

Ingevroren Pastinaak kan ongeveer een half jaar in de vriezer bewaard worden.

Verse pastinaak kan in een kelder bewaard worden, maar ook in de koelkast.

In een kelder waar het droog en donker is, kan de groente vaak enkele weken bewaard worden. In de koelkast 8 tot 10 dagen.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.