Site Overlay
Pindakaas maken

Pindakaas maken

Pindakaas maken is eigenlijk heel simpel, en het is natuurlijk veel lekkerder om zelf gemaakte pindakaas op brood te smeren dan de kant en klare versie uit de supermarkt.

Bovendien kun je eventueel de smaak nog wat veranderen, en zul je merken dat de zelf gemaakte versie veel meer naar pinda smaakt.

Er worden bijvoorbeeld in deze pindakaas slechts 2 ingrediënten gebruikt, en er wordt geen suiker toegevoegd. Er wordt bijvoorbeeld ook geen extra olie toegevoegd.

Wel kun je eventueel de pindakaas wat pittiger maken door er wat paprikapoeder of een beetje sambal aan toe te voegen.

Pindakaas maken

Dit recept voor pindakaas is voldoende voor 1 jampot, die je overigens het beste in de koelkast kunt bewaren. Daardoor is de pindakaas wat minder makkelijk smeerbaar maar blijft langer goed.

Eventueel kun je de pinda’s zelf roosteren, zoals we hieronder doen. Maar je kunt natuurlijk ook reeds geroosterde pinda’s kopen.

Ingrediënten

350 Gram Ongezouten pinda’s
1 Snufje zeezout

Bereiding

  1. De pinda’s roosteren in een koekenpan zonder olie of boter.
  2. Dit doen je door de pinda’s in de koekenpan te doen en de pan te verhitten. Regelmatig omscheppen totdat de noten lichtbruin worden en beginnen de geuren.
  3. In een blender of keukenmachine pureren.
  4. Zeezout toevoegen en goed omscheppen.
  5. Doe de pindakaas in een schone jampot en schroef de deksel dicht.

Houdbaarheid pindakaas

Deze zelf gemaakte pindakaas kan in de koelkast ongeveer 6 weken tot 3 maanden bewaard worden, maar wel steeds de deksel goed dicht draaien.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.