Site Overlay
Rode pepers drogen

Rode pepers drogen

Rode pepers drogen is een goed alternatief voor het invriezen van deze pepers, waarbij de smaak vaak zelfs nog versterkt wordt.

Pepers zijn een echte bewaargroente, en als je deze gedroogde pepers droog en donker bewaard, kun je daar lang plezier van maken.

Drogen doen we overigens normaal gesproken zonder voedseldroger of oven, maar als je een hoge voedseldroger hebt kun je ze daar wel indrogen.

Wij hangen de pepers aan een touwtje, en hangen ze dan boven een warme plaats in huis, in een schuurtje, of als je een schuin dak hebt, aan het dak op zolder.

Vaak is deze plaats het beste. Vaak wat warmer in de hete zomers, het is er droog, en het vocht uit de pepers kan makkelijk weg.

Op dezelfde manier kun je overigens ook andere soorten pepers drogen, maar zorg er wel voor dat de pepers rijp zijn, en dus op hun scherpst.

Rode pepers drogen

Bij deze methode van drogen hang je dus de Rode pepers aan een draad, bijvoorbeeld op zolder

Ingrediënten

1 Kilo Rijpe Rode pepers

Bereiding

  1. Was de pepers goed, maar verwijder geen stelen, zaad, of zaadlijsten.
  2. Doe een lang draad door een naald. Met behulp van de naald rijg je de steeltjes aan de draad. Niet door de peper, want dan kan de vrucht gaan rotten, dus door de stelen.
  3. Hang het draad boven een warme plek, in de keuken, op zolder, of op een droge plek in de zon. Zorg ervoor dat de pepers niet de grond kunnen raken, of nat kunnen worden.
  4. Dit kan meerdere weken duren, afhankelijk van de temperatuur.

Rode pepers voldoende gedroogd?

Om te kijken of de pepers al voldoende gedroogd zijn, kun je eerst met de handen voelen of ze droog genoeg zijn. Eventueel kun je één exemplaar open snijden.

De pepers zijn droog als je ze nieet kunt buigen, maar dan breken.

Gedroogde Rode pepers bewaren

Gedroogde Rode pepers moeten droog en donker bewaard worden. Droog omdat ze anders kunnen gaan rotten. Donker omdat licht ervoor kan zorgen dat de smaak minder wordt.

Bij voorkeur dus bewaren in een kast, in afsluitbare voorraadbussen.

Droog de pepers in de oven of voedseldroger

Op de bovenstaande manier blijft de smaak het beste bewaard, maar in de oven of voedseldroger drogen kan vanzelfsprekend wel.

Bij een voedseldroger is vooral de hoogte van de roosters van belang, anders passen de pepers er niet in.

Overigens worden de Rode pepers wel wat donkerder van kleur.

Ingrediënten
1 Kilo Rode pepers

Bereiding

  1. De pepers goed wassen en eventueel droog deppen met keukenpapier.
  2. Leg bakpapier op de bakplaat van de oven, of op de roosters van de voedseldroger.
  3. Leg de Rode pepers op het bakpapier.
  4. Stel de voedseldroger in op 50 graden, of de oven op 90 graden.
  5. De ovendeur kun je het beste op een kier laten staan.

Bij de oven zal de droogtijd ongeveer 6 tot 10 uur bedragen, bij een voedseldroger een aantal uren langer.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.