Site Overlay
Tomatensaus inmaken

Tomatensaus inmaken

Tomatensaus inmaken kun je vergelijken met de potten saus die je in de winkel kunt kopen, en dit vaak gebruikt worden om door de pasta te mengen.

Er is alleen één heel belangrijk verschil, of misschien twee. Als je zelf tomatensaus wilt inmaken, dan moet je de tomatensaus natuurlijk ook zelf inmaken. Dus in dit geval doe je alles zelf.

Het tweede verschil is de smaak. Vaak zit er in de potten pastasaus die je koopt heel veel suiker, want iedereen moet de smaak immers kunnen waarderen. Dus als je zelf tomatensaus maakt, kun je ook zelf de smaak bepalen.

Wat in de meeste gevallen toch zal betekenen dat er minder suiker in de saus gaat. Net als overigens in de saus die we hieronder maken.

Tomatensaus inmaken

Peren inmaken doen we hier in azijn, maar laten in dit stuk zullen we ook het recept geven om in te maken in siroop.

Tussen beide methoden zit natuurlijk een hoop smaakverschil, maar beide variaties kunnen goed gebruikt worden in een nagerecht.

Ingrediënten

1 Kilo Tomaten
2 Teentjes Knoflook
1 Ui
1 Eetlepel Boter
2 Takjes Basilicum
1 Takje Oregano
2 Takjes Tijm
2 Laurierblaadjes
Bosje Peterselie
2 Theelepels Suiker
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten

Bereiding

  1. Ui en knoflook schoonmaken, en fijn snijden.
  2. Rode peper doormidden snijden. Zaad en zaadlijsten verwijderen.
  3. Snij de peper vervolgens in kleine stukjes.
  4. De boter verhitten in een pan, en hierin knoflook, rode peper, en ui gedurende 5 tot 10 minuten fruiten op een zacht vuur.
  5. Was de tomaten en snij deze kin kwarten.
  6. Blaadjes van de basilicum halen, en de peterselie fijn snijden.
  7. Blaadjes van de takjes tijm en het takje oregano halen. Vervolgens fijn snijden.
  8. Voeg de tomaten, de laurierblaadjes, de kruiden, en de suiker toe aan het mengsel in de pan, en breng het op een zacht vuur aan de kook.
  9. De saus, onder af en toe roeren, 30 tot 40 minuten laten koken, totdat de tomaten helemaal zacht zijn geworden.
  10. De laurierblaadjes uit de saus verwijderen.
  11. De saus pureren met een staafmixer of blender, en vul de saus tot een centimeter onder de rand in de weckpotten.
  12. De deksel erop draaien en in een weckketel op 90 graden gedurende 30 minuten wecken.

De saus donker bewaren, dus bij voorkeur in een kast of kelder. De saus kan op deze manier 6 tot 8 maanden bewaard worden.

Is een weckpot geopend, moet de saus in de koelkast bewaard worden. Met de deksel op de pot kan de saus dan maximaal 2 dagen bewaard worden.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.