Site Overlay
Champignons drogen

Champignons drogen

Champignons drogen is een makkelijke methode om de paddenstoelen langer houdbaar te maken, waarbij de smaak vaak beter bewaard wordt als bij het invriezen van de champignons.

Want bij het invriezen kan het voorkomen dat de paddenstoelen wat vochtig uit de vriezer komen, hoewel dat meestal wel een gevolg is van de verkeerde ontdooimethode.

Daar heb je bij het drogen geen last van. Bovendien kun je zelf kiezen of je hele champignons wilt drogen, en in stukken gesneden.

Het drogen van champignons, zoals dat hieronder vermeld staat, kun je ook toepassen op andere soorten paddenstoelen zoals Wilde paddenstoelen, kastanjechampignons, enzovoorts.

Champignons drogen in de voedseldroger

Champignons drogen in de voedseldroger is, als je tenminste een voedseldroger hebt, een simpele manier. Grote voordeel is dat je het drogen niet in de oven hoeft te doen, en dat je dus de oven gewoon kunt gebruiken tijdens het drogen.

Een voedseldroger zet je gewoon aan, en daar heb je verder geen omkijken naar.

Het enige dat je in feite hoeft te doen is de champignons goed schoon te borstelen met een zacht borsteltje, eventueel te snijden, en in de bak van de voedseldroger te leggen.

De droogtijd in de voedseldroger is ongeveer 8 tot 14 uur. Afhankelijk natuurlijk of je de paddenstoelen in stukken hebt gesneden, of wanneer je hele champignons wilt drogen.

De voedseldroger moet ingesteld worden op een temperatuur van 50 graden.

Ingrediƫnten

Champignons

Bereiding

  1. De Champignons met een zacht borsteltje schoonboenen.
  2. Eventueel in partjes snijden, of in plakjes van minimaal 3 tot 4 millimeter.
  3. Leg de champignons in de droogbakken van de voedseldroger, en stel de temperatuur in op 50 graden.
  4. Aanzetten, iedere twee uur drogen de paddenstoelen omdraaien.
  5. Uit de voedseldroger halen en af laten koelen.

Champignons voldoende gedroogd?

Doe wat champignons of stukken in een hand, en maak er een vuist van. Daarna kijk je of de paddenstoelen blijven plakken.

Als dit zo is zijn ze nog niet genoeg gedroogd. Laten ze meteen weer los zonder aan elkaar te plakken zijn ze voldoende gedroogd.

Gedroogde Champignons bewaren

Nadat de champignons voldoende zijn afgekoeld, kun je ze het beste bewaren in een glazen pot met deksel.

Zo kan er geen vocht bijkomen. Als je de glazen pot bovendien in een afgesloten kast bewaard kan er bovendien geen licht bijkomen.

Gedroogde paddenstoelen moeten dus droog en donker bewaard worden.

Droog de Champignons in de oven

In de oven kun je weer kiezen om hele paddenstoelen of plakken te drogen. Plakken van ongeveer 4 millimeter hebben ongeveer 2,5 uur nodig, hele champignons veel langer.

Ingrediƫnten
Champignons

Bereiding

  1. Oven voor verwarmen op 50 graden.
  2. De Champignons in plakken snijden van ongeveer 4 millimeter.
  3. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes daarop.
  4. In de oven schuiven en de deur op een kier laten staan. Zo kan het vocht de oven uit.

De droogtijd bedraagt ongeveer 2,5 uur.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.